Metode Granada
a . b . c . d . e . f . g . h . i . j . k . l . m . n . o . p . q . r . s . t . u . v . w . x . y . z . all

Kenal Binatang

Album : Akhlak Mulia
Munsyid : Shoutul Sofwa
http://liriknasyid.com


Bermacam-macam binatang
Ada didalam taman
Riang dan jinak seronok sekali
Mari kita kenali

Cip. cip. cip.
Burung berkicau
Berterbangan di dahan pokok
Cip.. cip.. cip..
Burung berkicau
Berzikir menghibur hati

Ngau ngau ngau.
Ia mengaung
Harimau berlari didalam kandang
Bukannya marah bukannya lapar
Cuma bertasbih pada Ilahi

Embek.. embek.. embek..
Suara Si kambing
Mulut mengunyah rumput hijau
Embek.. embek.. embek..
Bersuara lagi
Hanya berzikir pada Ilahi

Kokk.. kokk.. kokk..
Si ayam jantan
Kokokok
Ayam betina
Mengais-ngais mencari makan
Berzikir kepada tuhan

Ngiau ngiau ngiau.
Ia mengiau
Bermata biru berbulu putih
Ngiau ngiau ngiau.
Minum susu
Sambil berzikir pada Ilahi



Sumber http://www.cybernasyid.com
------------------------------------------------------------------------------------------
Dapatkan lirik-lirik nasyid di http://www.liriknasyid.com
eXpresi PENYEGARAN diri
------------------------------------------------------------------------------------------
[submit 01/09/2004] . [ambil lirik] . [3333 klik]


Metode Granada
Ada 5 Komentar terhadap lirik "Kenal Binatang"

Silahkan mengisi komentar



«-- Ketik : bismillah •

  • 27/07/2011 05:27:47 amirfazwan dari perak:
    legend tu!!
  • 10/12/2010 14:48:20 anuarsalleh dari KL:
    ELEVEN! Ni lah ayat yang paling lawak dalam album ni. Dengar sampai tu ingat! LOL! Rindu masa kecikĀ² dengar tape...rasa macam nak buat semula untuk kenangan anakĀ² masa depan
  • 24/11/2010 01:38:02 siti hajar salleh dari kota bharu,kel:
    masa saya student ikbn pertak 95/96 selalu nyanyi dengan kawan2 ketika lepak dalam dorm tapi sekarang saya tenangkan anak2 nangis dengan lagu ini ianya cukup indah sekali...tak sangka jumpa page ni
  • 23/04/2009 11:51:23 cahatomic dari kuala lumpur:
    saya hafal dan selalu nyanyi lagu ni dalam kereta dulu waktu jalan2 dengan family. sekarang saya dah 27 tahun! saya teringat lirik dia, tu yang google tadi. jumpa page ni. mana nak dapat mp3 dia eh?
  • 13/04/2009 03:38:19 Khairil Bajie dari Shah Alam:
    lama tak dengar lagu ni.. mane nak cari?.. rindu ar zaman kanak-kanak dulu..